~~ceritera yang tersebot~~

05 May 2010

pada hari dan juge ketika ini,
tercipta lah blog ini... hmmm dulu da ade blog tapi mcm tak aktif so create new one heheheh hope
aktif2 la disini..

aku adalah aku
seorang insan biase yang juge seperti kamu semue..
kenape name blog aku "yang tersebot"
ini kerane disini lah aku melafazkan kate2 ape yang terfikir dihati, ape yang aku alami, pengalaman la lebih kurang.. ape yang aku perhatikan disekeliling aku.. itu yang aku sebot kat sini makanya jadilah yang tersebot...

huhu upss lupe nak kenal kan diri
name diberi Syaidatun Naimah bt Mat Desa
nama yang terlahir setelah penat Arwah abah fikirkan, ye la tak prepare name aku sebelum lahir..
yang prepare name aku adelah name lelaki.. huhuhu lawaknye.. mase mak aku Pn Alauyah bt Jamaluddin mengandongkan aku ni ramai ingat aku ni baby lelaki, sebab mase tu mak kuat bekerje.. yeahh cayalah mak... strong women.. huhuhu dulu2 mne ade scanner nk scan jantina aku ni mse dalam perot. tengok2 yang keluar pada tanggal 18 0ct 1989 sekali pompuan da.. hmm jenoh arwah abah cari name baru.. maka terlahirlah name aku syaidatun naimah, syaidatun=cik,puan,(mcm tu kowt aku pun tak tau mksdnye ustzah kte mcm nme2 arab la mcm "saidatina"). naimah= yang lemah lembot,Kenikmatan, halus, lunak..
ni lah aku



maka setelah lahirnya aku kedunie ni.. mak n arwah abah memberi sepenuh kasih sayang n didikan yang cukup untuk aku ni ha.. aku tersangat lah manje dengan arwah abah anak bongsu le katekan dari 7 adik beradik.. tapi sayang aku tak lame dapat kasih sayang arwah abah.. mase aku umur 11 tahun arwah abah pergi tinggalkan kitorang buat selame - lamenye...kitorang satu family sayannnngggggg arwah abah tapi ALLAH lebih menyanyangi die.. kembali lah abah ke pangkuan pencipta  yang maha esa.. hilang lah tempat bermanje aku..mase tu aku lebih rapat ngan arwah abah berbanding ngan mak akak aku yang atas aku lebih manje ngan mak, sampailah sekarang akak aku manje ngn mak..
mne aci aku anak bongsu aku la kne manje huhuhuhu tapi takpe.. tade la kte istilah kte anak bongsu ni anak manje yer...

jadi teruslah aku membesar, pendidikan pertama yang aku dapat sudah tentulah pendidikan dirumah oleh mak n arwah abah huhhuhu.. itu yang tak formal.
secare formal nye pendidikan pertama aku adalah dekat tadika sek.keb haji hassan changkat petai tapah road perak.. owhh ye lupa nak bagi tau, teman ni aslnye orang perak.. kalau mai perak meh la datang kampung tanjung keramat, kampung teman...
okeh sambung balik...  lepas tadika of course la msuk sekolah rendah kan?  make sambung plak dekat sekolah yang same SKHH sek.keb haji hassan, changkat petai tapah road perak...
lepas tamat upsr.. tamat lah alam sekolah rendah..
masuk alam sekolah menengah, aku dapat pendidikan dekat SMKAK huhuhu bukannye sek.men.keb agame kedah yerrr  huhuhu mesti ingat sekolah agame kan? tapi sebenarnye sek.men.keb air kuning, mambang diawan perak jer (n_n)
 

sampai le spm sekolah situ.. make tamatlah zaman persekolahan.. masuk pulak zaman pra u..
dengan keputusan spm yang tak bape sangat, aku ditawarkan ke matrix setahun, dengan kos akaun....
aku dpat  kat kolej matrikulasi melaka LONDANg ,KMM ,  sekejap jer da setahun pejam celik, pejam celik habis da matrik.. alhamdulillah dapat apply U n memang kos yang aku nak pown..
disini lah aku blaja sekarang da nak masuk tahun ke tige da di UUM universiti utara malaysia, sintok..
huhuhu sintok bukan dekat sarawak yer, tpi sintok dekat kedah..
 teringat bile aku kate aku belajar kat sintok kengakawan aku ingat kat sarawak.. heheheheh name pelik ea??

bercerite mengenai kegemaran @ hobi ni.. kalau nak ikotkan banyak yang aku suke
aku suke tido huhuhuhu mase tak tido aku suke lah berjalan jalan dialam maya, alam internet... bosan layan internet.. aku makan heheheh mane tak gemokk eh makan tu hobi ea? bukan keperluan ea? hmm ape2 je lah..
selain tu juga aku suke layan novel... bukan aku ni jiwang.. adela sikit kowt huhhuhu tapi aku suke bace novel ni cos banyak pengajaran kite dapat.. bukan bab2 cinte jer kan realiti  kehidupan banyak la dalam novel ni kite boleh wat pengajaran... selain tu juge aku tersangat lah suke layan muvee huhuhu beshhhh!!
hmm dalam bnyak2 hobi aku tade satu pun sal blaja kan? huhuhu bile aku blaja? biase r time nak dekat exam bwu blaja... macm korang jugak kan kan kan.... (^_^)

hmm itu je la kowt realiti hidup seorang insan bername naimah yang dapat aku story.. huhuhu
kalau ade makenye adelah entri baru.. jangan segan2 tinggalh komen anda yer sebagai pendorong diri ini..(◕‿◕✿) ma kacihhh

0 comments:

Post a Comment

yang menyebot - nyebot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...