Dia hadir dalam mimpiku...~~

28 March 2011

salam...

just nak kongsi ape yang aku alami...

2 3 malam sebelum ni aku ade mimpi..

mimpi pasal arwah abah....

terase macam die ade lagi dengan aku.. jalani hidup macam hari2 biase

lame2 tu dalam mimpi tu baru aku tersedar, abah dah takde rupenye...

tapi aku masih belum tejage dari tidur lagi..

at the end mimpi tu..



aku terase sangat dekat dengan die

terase macam2 persoalan nak tanya dekat die..

"abah..... abah pergi mane? kenape tinggalkan kite? macam mane kehidupan abah sekarang? macam mane abah dekat sane? abah baik2 aje kan?"

tapi semua persoalan tu bermain dalam hati ni je..

tak terluah dengan kate2 bile aku nampak die senyum..

ye.. sangat jelas raut wajah nye, senyum manis die...

janggut die, misai die, kopiah putih yang selalu die pakai...

die peluk aku erat... terase hangatnye pelukan tu..


SUBHANALLAH... hilang segala rindu... hilang segala penat yang aku rasa,

terasa tak nak bangun dari tidur...

time aku rase tak nak bangun dari tidur tulah dan - dan aku terjage... ahhh mate aku basah..

ya ALLAH betape aku rindukan arwah..



rindu masa die duduk depan aku ajar aku mengaji..

rindu mase pergi same2 mancing ikan dekat parit depan rumah..

rindu ketawa die yang takde suare tu

rindu nak pelok belakang die bile die hantar pegi sekolah naik moto...

rindu bile die peluk aku bile aku buat something yang membanggakan dekat sekolah

rindu senyum tipis die...

rindu segale - galenye tentang die...

ya ALLAH rindunya aku pade insan itu.
ahhh air mate degil ni cukup cepat tewas bile teringat arwah..die mengalir lagi



mungkin 2 3 hari ni aku terlalu teringat -ingat dekat arwah...

tu yang terbawak - bawak dalam mimpi tu kot

ditambah pulak dengan rase penat study + perlukan dan juge rindukan kata2 dan

pelukan semangat dari insan yang bernama 'abah'.

aku tau.. tak elok dikenang orang yang dah takde.. tapi tulah kadang2 teringat jugak...

" abah kite baik2 je dekat sini, kite berusaha nak jadi anak yang baik nak bagi bangga mak dengan abah, semoge abah baik2 juga di sana. semoge abah tenang di sana" ~Al-fatihah~

sekalung doa juga Fatihah yang hanya mampu aku sampaikan, buat abah yang aku tersangat- sangatttt rindu






p/s: aku tau aku ade hutang entri WDBD utk ari ke 4 n 5 tapi nanti2 lah (macam ade orang nak bace je sal WDBD tu kan..) sangat bizi lah..
entri ni pun sekadar nak melepaskan ape yang terbuku di hati...
kalau rajin ku update lagi... ini pun entah bile nak update untuk next entri
doakan aku rajin ye kengkawan

~ suluhkan sinar~

15 March 2011

::.. artis bersatu - suluhkan sinar ..::

Bayangkan hanya berbumbung langit
Berdinding sekadar angin
Kerana syurga mereka telah dimamah bencana
Satu harta yang tinggal.hanya nyawa

Bayangkan semua insan tercinta
Dirampas sekelip mata hilang entah ke mana
Nisan pun tiada tempatnya
Warisan keluarga hanya pada nama
Oh Tuhan.beri ketabahan hati mereka
Menempuhi dugaan yang melanda
Kita sesama manusia turut mendoakan
Agar Kau suluhkan sinar dan harapan

Ketika kita bersyukur dilindung
Ada mereka diselubung pilu
Mengharungi hidup bergantung pada simpati
'Masa depan' hanya sejauh esok hari

Oh Tuhan.beri ketabahan hati mereka
Menempuhi dugaan yang melanda
Kita sesama manusia turut mendoakan
Agar Kau suluhkan sinar dan harapan

ha pernah dengar lagu ni?
lagu ni keluar mase tsunami 2006 dlu klu tk silap..
klu tak pernah dengar gi google cari..

mari kite same2 mendoakan
mangse2 kat jepun sane..
ini bukan saatnye kite nak mentertawakan
diorang kena bala la ape la.. tak lawak ok..
boleh pulak ade orang buat main2 bende2 macam ni..
bala ALLAH tak kenal sape2
kalau 'die' nak tunjuk 'die' tunjuk kat sape2 pun tk terkecuali..

kite yang tak kene ni amik iktibar
dengan amaran tu...
mase sekarang diorang yang kene
entah esok luse kite pulak yang kene
sape tau?
ha time tu ko nak gelak?

mari kite same2 mendoakan......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...