~~Alhamdulillah~~~

11 December 2010

Alhamdulillah.... syukur pade ALLAH
segale - galenye da selesai...
my mak da kuar wad... Alhamdulillah
my final exam pon da hbes semalam... fuhh legaa!!
now fokus untuk projek pulak..

Insyallah.. lepas ni akan ade projek 'Bakti Siswa'
projek berbentuk family angkat n berkhidmat pade komuniti..
yang akn dibuat dekat Bt Melintang Tapah..
projek akan brlangsung 16-20 bulan ni
dan aku sebgai kepale projeknye.. harusla tau serbe serbi pasal projek..
alhamdulillah, mujur ade Jawatan Kuasa Pelaksane yang bgitu komited n btggungjawab
same2 uruskan projek..

kerje ape2 pun kalau buatnye beramai ramai akan jadi mudah.. senang.. kan?
ape yang penting?? kerjesame....  
wonderpet... wonderpet kami datang..... tetibe??~~ hohoho
yang penting semangat se 'a team' kenelah ade ye....

memang 2, 3 minggu yang lepas sampai ke hari ini
agak mencabar buat aku..
dengan preparation untuk exam
dengan nak uruskan segale hal bekaitan dengan projek
dengan masalh2 dalamn sal projek nak kne handle
dengan perangai manusia2 tertentu yang agak menjengkelkannye
bile dah nak sampai, pper2 last dpat berite psal mak pulak.. fuhh
betol-betol mencabar...

tapi
relax!!  jangan mengeluh...
ambik nafas, tarik nafas dalam2 lepas...
tarik lagi.... lepasss!! fuhh!!
step by step.. lega~~~
Insyallah semuanye dipermudahkan kan?...



aku suke dengan ayat ni~~~~


I asked for strength
and ALLAH gave dificulties to make me strong
I asked for wisdom 
and ALLAH gave problems to solve
I asked for courage
and ALLAH give me obstacle to overcome
I asked for Love
and ALLAH gave me troubled people to help
I asked for favors
and ALLAH gave me opportunities


maybe I received nothing I wanted...
but I received everything I needed..

terbaek kan??
aturan ALLAH cantik pade tempatnye
kene pade masenye..
yang penting dalam menempuh liku2 kehidupan
sentiase lah ingat DIE yang maha esa
INSYALLAH segale2nye dipermudahkan...

okeh... jom layan lagu Alhamdulillah - Maher Zain...


p/s: ~tak sabar rasenye nak pergi projek (n_n)
        

4 comments:

Hasrol Nizam said...

semoga semuanya dipermudahkan :)

yang tersebot said...

i'allah.. mudah mudahan.. (n_n)

za petrelli said...

smoge semue berjalan lancar

yang tersebot said...

amin... semkin hmpir ke tarikh projek, bdebar dbar rase ....

Post a Comment

yang menyebot - nyebot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...